Bundan sonra haberleri bu şekilde, yani yayınlandığını gördüğüm birden fazla haber sitesinin de uzantısını vererek başlıklara ekleyeceğim..
Nedenine gelince;
neredeyse maaşla çalıştığına inandığım fetoş beslemeleri haberlerin altına yorumlar vasıtasıyla her türlü salyasını akıtmaktadır.. Ve milleti etkilemektedir..
Aynı yorumlar vasıtasıyla cevap vermeye fırsatı olabilecek bir çok ülküdaşımızı haberdar etmiş oluruz..
En son bilgekağan tarafından Sal Mar 16, 2010 10:44 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Stratejikboyut denen siteyi değişik isimlerle baya kalayladım %90'nı yayınladı.. (şaşırdım )
Mynet, milliyet.com gibi sitelerde ise hiç uğraşmayın ölseler yayınlamazlar diyesim geliyor ama biz mücadeleye devam edelim, çünkü onlar mücadeleyi bırakmıyorlar..
Bu arada memular.com'um forumuna üye olmanızı tavsiye ederim..
Aslında 12 eylülden beri memleketin boğazını sıkan bu tip adamlarla ve partilerle karşı karşıyayız. Belki de aytaç en masumudur. Belki de suç unsuru yoktur. Amma "kitle partisi" olma hevesinde olan akıldanelere tam bir örnektir. Otuz yılın mantığı ile bugüne gelmişleri MHP noksansız evliya olsa bile bir misil iyileyştiremez. Almayacaksın partiye olsun bitsin. Bu arada "İstanbulun kürşatı"nın kulakları çınlasın. Aytaç'ı gözü tutmamıştı. Aynı fikirdeydim...
Bir gönlü kırık ülküdaşımız varsa onun gönlünü almadan dünyanın kralı olsak iktidar olamayız! _________________ SOLUK SOLUĞA KOŞAN ATLARA AND OLSUN!!!
Sayin liderimiz Dr.Devlet Bahçeli çok dogrusunu yapti.
Sadece Aytaç Durak degil meclis üyesi Mustafa Tuncel'de istifa etmesini söyledi.
Varsin bir belediye eksik olsun.
Madem'ki Dokuz Isik diyoruz ve dokuz isik'ta Ahlakçilik ve Sahsiyetçilik çok önemli diyoruz.
Buna göre hareket etmek lâzim ve sayin liderimiz Dr.Devlet Bahçeli bu ilkelere göre hareket etti ve çok'da iyi etti.
Neden çok iyi etti.
1-Durak ve Tuncel'inin birbirleri'yle didismeleri yüzünden partimiz MHP zarar görüyor'du.
2-Eger sayin liderimiz Dr.Devlet Bahçeli seçim'e bir ay kala bu tavri gósterip istifa etmelerini söylese idi bu tavri hiç kimse samimi bulmaz idi.
Bence tam yerinde bir karar aldi ve istifa etmelerini söyledi.
3-En önemlisi a ke pe'ye ve diger firsatçilara firsat birakmadi.
Yine diyorum varsin bir belediye eksik olsun.
Önemli olan Ahlakçilik ve Sahsiyetçilik.
Devlet Bey, adına yakışan kendinden bekleneni ve beklediğimiz doğru kararı vererek tarihe not düşmüştür.
MHP'yi kimse Aytaç Durak konusunda suçlamak kimsenin ne hakkı ne haddidir Adanada bu konuda olumsuz bir şeyde yaşanmıyor, suçlayacak olanların en azından Aytaç Duraktan temiz olması gerekir. _________________ “Benim yaradılışımda bir mükemmellik varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdendir.”
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
arkadaşlar oyuna gelmeyelim bu işte koray aydın olayıda benziyor.
devlet beyi iyi anlamak gereklidir. _________________ Okumazsan, araştırmazsan, sana anlatılanları doğru kabul eder, köleleşirsin.
Bence Aytaç duraka sahip çıkılmalıdır.Bu adam kötü ise bugüne kadar neden ordaydıda bugün kötü sayılıyor.Her iftira yiyen mhp istifa edecekse o zaman devlet beyde dahil bütün kadro istifa etmelidir.Çünkü onlarda iftiralara belli dönemlerde maruz kalmışlardır.İnsanımızı hemen bu denli yok saymak bence yanlıştır.
Devlet beyle Aytaç durak yan yana gelir oturulur konuşulur istifa edecekse ortaklaşa bir basın açıklaması düzenlenir devlet bey aytaç duraka teşekkür eder aytaç durakta en iyi dileklerini belirterek istiafasını basın kamuoyu önünde sunar ..
İstifaya davet etmekle sorunlar çözülmez
karşılıklı bir istişare edilip o şekilde karar verilmelidir.
bize geleni bu şekilde boş bir kalıp içerisinde silmek yanlış olacaktır.
devlet beyin kararı çoğu kişiye göre doğru olabilir
ama o kararı oturup karşılıklı vermeleri gerekmektedir. _________________ BOYNUMUZ YİĞİT BOYNUDUR,BÜKERSE TURAN SEVDASI BÜKER. _ÜLKÜ DEVLERİNİ UNUTMADIK__ BÜYÜK BEYİNLER FİKİRLERİ,ORTA BEYİNLER OLAYLARI,KÜÇÜK BEYİNLER İSE KİŞİLERİ KONUŞUR
Tabii'ki AytaÇ Durak'a suçludur demek yanlistir bu dogru.
Eger suçsuzlugu kanitlanirsa yÂni suçu yoksa belki tekrar partimiz MHP kabûl edebilir.
Sayin Liderimiz Dr.Devlet Bahçeli'nin dünkü konusmasini tekrar okumak lâzim.
Yalniz sunu diyeyim ben Aytaç Durak'in konusmalarini çok samimi buldum.
Kendimi ihbar edecegim dedi ve etti.Meclis üyesi Mustafa Tuncel'in konusmasini dün cnnTürk'te izledim ve hiç samimi bulmadim.
Birde 40 yillik arkadaslarmis.Hayret birsey simdi'mi aklina gelmis.
Sayin liderimiz Dr.Devlet Bahçeli yerinde ve dogru zaman'da hareket etti.
Helâl olsun.
Çünkü tek sebep Aytaç Durak'ın hakkında ki iddialar değil,
bu iddiaların bir diğer MHP'li meclis üyesinin öncülüğünde gerçekleşmesi..
"Bize böyle birbiriyle uğraşan adamlar lazım değil" dendi binevi..
25 yıl beraber yürüdüğü adam iddialarıyla kendini de lekeliyor.. Sormazlar mı; madem bu zamana kadar neredeydin, Durak'la kavga edince mi milletin hakkını tutar oldun diye..
Zaten Bahçeli "aklanana kadar" sınırını getirdi..
Aytaç Durak dün teketek programında "MHP'nin tüzüğü gereği istifa etmem gerekiyor, Sn. Bahçeli sonuna kadar haklı" diye açıklamada yapınca güzel bi izlenim bıraktık halka..
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Durak hakkında soruşturma açtı. Doğrusu buydu. Umarım yakında başkanlık görevinden de alınır.
Burada parantez açıp MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye hakkını teslim etmeliyiz. Ters düştüğümüz kimi siyasi projelerine yönelik eleştirilerimize rağmen akçalı konularda Devlet Bey’in hassasiyetini biliyoruz.
Bahçeli, bir süredir Durak’tan rahatsızdı. Hatta, başkanın oğlu Gökhan Durak’a ait yerel Çukurova TV’nin frekans sorunu için MHP yönetimini devreye sokma girişimine sert tepki göstermişti.
Mahkeme sonucunu beklemeden RTÜK’ten frekans izni çıkarılmasını isteyen Durak’ın “Bu nasıl iş, MHP’li üye bile bize karşı, bu parti bana neden sahip çıkmıyor” diyerek ayrılabileceği sinyalini vermesi üzerine, Devlet Bey’in “İsterse hemen bırakıp gidebilir, kanunsuz bir işe asla müsaade edemeyiz” dediğini duymuştum
Şamil Tayyar/18 Mart 2010
Biraz Mustafa Tuncel den bahsedelim 20 yılı geçmiş bir dostluk ve aytaç durakın dinlettiği kasette 260 bin dolardan bahsedilen bir rüşvet konuşması ilk tepki bu şahıstan geldi kavga böylece basına yansıdı, Mustafa Tuncel'in kardeşi bir dönem önemli bir ilçenin MHP den belediye başkanıydı maşallah ailece doydular babadanda zengin falan değiller eşeğe binmeden mercedese bindiler ilçeden çok kendilerine çalıştılar sonra belediye akpa geçti allaha şükür şimdi tekrar MHP'de kendini aday göstermeyen Bahçeli aleyhinde çok güzel çalışmalar yaptı ama başaramadı, mustafa tuncelin diğer kardeşi bir gece alem yaparken kafasına sıkılan bir kurşunla hakkın rahmetine kavuştu,detaya girmeyelim, mustafa tuncelde yediği çanağa pisledi, böyle bir durum varken bu Mustafa Tuncel nasıl oluyorda hala MHP'de...... ruhlarında hainlik olanlar asla düzelmezler _________________ “Benim yaradılışımda bir mükemmellik varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdendir.”
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Bahçeli:
''Önce sağa bakın, sonra sola bakın,sonra tekrar sağa bakın ,alayını kucaklayın,iktidara doğru gidin''
Ülkücüyü dışlayıp sağdan soldan ne idüğü belirsizleri partiye doldurursanız olacağı budur.Aytaç Durak masumdur veya değildir bunu zaman gösterecek.( Ki masumsa da akahpenin havasını soluyan birinin bugun olmasada yarın mutlaka bir yolsuzluğu çıkar). Fakat bu beyfendi akahpeden kovulduğunda önce chp'ye yamanmaya çalışıyor, Baykal'dan da istediği yanıtı alamayınca ne yapacak? Uygun adım marş marş MHP'ye.Nasıl olsa bizim bey kriter aramıyor, sağ sol farketmez ne olursa olsun gelsin diyor. Mübarek günümüzün Mevlana'sı sanki.
Bir müsibet bin nasihattan evladır derler. Gereken dersi çıkarırlarsa ne mutlu onlara _________________
istifa etti.. O istifa da MHP'den ettiği şekilde talimatla değil kendi isteği üzerineydi..
Sağdan soldan adam toplamak kısmıda nedense bir tek MHP için kullanılıyor.. Üstelik bünyesinin dışında insanlarla çalışan partiler arasında MHP son sırayı alır..
A.k.partisinin içinde ki sol kökenlilerin miktarı neredeyse CHP'den fazladır..
DYP-ANAP kökenliler desek zaten milli görüşü ona katlayacak kadar yüksek..
CHP'de ne ararsan vardır.. Bi ara Ahmet Türk'le Sırrı Sakık çifti bile CHP'de idi..
Peki neden MHP'nin, MHP kökenli olmayan kadroları bu kadar dillendirilir
Cevabı açık.. MHP'nin iktidar olmasından korkmaktalar.. İktidara giden yol her yerde erk sahibi kişileride bünyene almaktan geçer..
Bunu Anap yaptı.. Bunu DYP yaptı.. Akp'de yaptı.. DSP'de..
Ve hepsi ikdidar oldular..
Ama iş MHP'ye gelince ömründe MHP'ye oy atmamış adamlar, ülkücü aday isterük moduna giriyor ve ülkücüleri etkilemeye çalışıyor..
Sen bir vekil bile çıkaramadığın yerde, MHP kökenli olmayıp yerel halkın sevdiği bi ismi ikinci sıraya koyarsın, diğer adayları ülkücü kökenli seçersin, mhp kökenli olmayan popüler aday yanında iki vekille birlikte kazanır.. Normal şartlarda ancak böyle iktidar olunur..
Sayin liderimiz Dr.Devlet Bahçeli ne yapsin ya.
Partiden istifa etsin demese idi bizimkiler:istifa etsin demiyorrrrr derlerdi.
Simdi hem baskan,hem meclis üyesi istifa etsin dedi:Bizimkiler'de aa partimiz puan kaybetti diye ah,vah edip duruyorlar.
Ne hikmetse her kesim takdir ederken bizimkiler pek takdir etmiyorlar.
Hani Dokuz Isik ilkesi,ne oldu?
Sayin liderimiz Dr.Devlet Bahçeli Ahlakçilik ve Sahsiyetçilik ilkesine góre hareket etti ve çok'da iyi etti.Allah râzi olsun.
Iste Milliyetçilik,Iste Ülkücülük budur,bu.
Begenmeyenler okusunlar,kendilerini yetistirsinler ilerde partimiz MHP'de Genel Baskan olsunlar daha iyisini yapsinlar.
Aytaç Durak'a yönelik o dönemde tayyipin tavrını hatırlayacak olursak Aytaç'ın ''eğilim yoklaması'' bahanesini kimse yutmadı aynı şekilde istifa dilekçesindeki yalpaklığınıda ,o dönemlerde Adana vekilimizin Durak hakkındaki ifadelerini de kimse unutmadı.
At ile eşeği aynı hipodromda yarıştırırsan ortaya komedi çıkar.MHP'nin diğer partilerle kıyaslanması gibi.
Başbuğ , ihanet hareketine yönelik yaptığı basın toplantısında ne diyordu;
''...
Halt etmişiniz hepiniz.Ülkücü Milliyetçi Hareket Partisinde olur.Milliyetçi Hareket Partisinde bulunmayan Ülkücü değildir.''
Evet ,Ülkücü başka partide olursa hain yaftasını kolayca yapıştıracaksın. Ama Ülkücü'nün önünü keserek ne idüğü belirsizleri üst kademelere getirirsen buna iktidar hamlesi diyeceksin.Vekillik, belediye başkanlığı, il başkanlığı Ülkücünün ne haddine. Ülkücü yeri geldiğinde ölsün geri geldiğinde sussun zamanı geldiğindede oyunu kullansın.Söz sahibi ise artıklar olsun. Ne gözel dünya
Bence, seçilmiş-seçilmemiş tartışmalarını bir kenara bırakmalı.
Demokrası her ülkede gizliliklerin kalkanı olmuş durumda. İki-üç tane ermeni koskoca amerikada nara atıyor. Dedikleri oluyor. Zencilerden kralın sahtesi boy gösteriyor. Kara parlemontoyu gizli bir "beyaz adam" yönetiyor. Ülkemizde, Özaldan beri vekiller parmak vekili. Amma kimse bu otuz yılın parlemento sahtekarlıklarını dile getirmiyor.
Buyrun, aKAHPELİLER BAŞTA OLMAK ÜZERE SON OTUZ YILIN KAHPELERİNİ İMANA ÇAĞIRALIM.
"akahpeliler"in başı devamlı Sayın Bahçeli'yi kötülemeye çalışıyor. Vatandaş da uyuyor buna. Hipnotizma bir gün bitecek, telkinatçı uyuyanın uyandığını görecektir. Görecektir... _________________ SOLUK SOLUĞA KOŞAN ATLARA AND OLSUN!!!
istifa etti.. O istifa da MHP'den ettiği şekilde talimatla değil kendi isteği üzerineydi..
Sn. Aytaç DURAK Üzerin yapılan tartışmaları hayretle izliyorum. AKP mensubu yandaş medya sanki Aytaç bey 5 Dönemlik başkanlıgını MHP çatısı altında yapmışcasına haberlerınde MHP'yi ön plana cıkarıyor, tartışmaya girdigi meclis üyesiyle beraber bundan önceki dönem AKP mensubu oldugunu unutuyorlar. Bu bizler için okadarda önemli degil aslında.
Peki bizler ne yapıyoruz, yapmamamız gereken herşeyi yapıyoruz. Bana göre yaptıgımız en büyük hata sn. Aytaç DURAK'ı bu denli sahiplenmemiz. Bu vatandaş degilmi AKP kapısında yatıp kalkan. Evet aynen öyle AKP'den KOVULDU. Bu AKP'nin iyi oldugunu göstermez tam tersi Sn. Aytaç DURAK'tan fazla nemalanamadıkları için yerine kendilerine göre daha olumlu birini tercih etmişlerdir.
Bakınız Sn. Aytaç DURAK Seçim öncesinde Balçiçek PAMİR'in programında nasıl bir demeç veriyor . Kendi ifadesi başka sözede grek yoktur.
Balçiçek PAMİR : Peki dönelim Başbakan´la yapılan o görüşmeye şu kimyası bozuldu diye yazlıştı Yavuz Donat. Nasıl oldu o görüşme ve neye alındınız?
Aytaç DURAK :O zaman Sayın Başbakan´dan randevu alıp görüştük. İşte partinizden bir dönem aday olmak istediğimi söyledim ve kendileri de kabul etti. Ben zannediyordum ki, Sayın Başbakan ´Sana ihtiyacım var. Sen de sağlık ve zindeliği kendinde görüyorsan niye ayrı olalım?´ diyecek. Demeyince üzüldüm. Adanalılar´a sormuştum zaten daha önce, anket yapmıştım. Bu mektuplardaki mesajı okudum. Oradan aldığım mesajı mı dinlemeliydim yoksa Sayın Başbakan´ı mı dinlemeliydim? "
Simdi hem baskan,hem meclis üyesi istifa etsin dedi:Bizimkiler'de aa partimiz puan kaybetti diye ah,vah edip duruyorlar.
Sayin liderimiz Dr.Devlet Bahçeli Ahlakçilik ve Sahsiyetçilik ilkesine góre hareket etti ve çok'da iyi etti.Allah râzi olsun.
Begenmeyenler okusunlar,kendilerini yetistirsinler ilerde partimiz MHP'de Genel Baskan olsunlar daha iyisini yapsinlar.
sevgili dostum burda lideri çekiştirme olayı yok burda kendim açımdan düşüncemi aktarıyorum ben diyorumki bir istifa kararı verilecekse bu karşılıklı bir istişare sonucunda yapılır sonra basının karşısına geçilir devlet bey teşekkür eder oda istifasını sunar ordada yapılan bir açıklama ise o açıklamayı yapanları diğerleinin gözünde yüceltir. başkalarının sözlerinden dolayı istifa etsinler demek farklıdır ,belediye başkanını yanına alıp basının karşısına çıkarak bizim partimize bu şekilde saldırılar yapılmaktadır bizde arkadaşımızın dürüstlüğüne samimiyetine inanıyoruz ve hep yanındayız diyebilirlerdi aytaç durakta buna mukabil ben bu iftiraları baştan savıncaya kadar mhp den istifa ediyorum aklandığımda tekrardan mhp saflarında yer alacağım diyebilirdi.Artı oluşturulacak yerde eksi oluşturmanın alemi yok ..
birbirimize sahip çıkmaz isek bize kimse sahip çıkmaz
bizler uzaktan bakıyor olabiliriz
ama düşüncelerimiz her zaman her konu her davranış için olacaktır _________________ BOYNUMUZ YİĞİT BOYNUDUR,BÜKERSE TURAN SEVDASI BÜKER. _ÜLKÜ DEVLERİNİ UNUTMADIK__ BÜYÜK BEYİNLER FİKİRLERİ,ORTA BEYİNLER OLAYLARI,KÜÇÜK BEYİNLER İSE KİŞİLERİ KONUŞUR
Taraf Gazetesi'nden Mustafa Arısüt'e konuşan Adana'nın 'kara kutusu' Mustafa Tuncel, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında önemli bilgiler verdi. Durak'ın cezaevine girmesi için kendisinin de hapse girmeyi göze aldığını belirten Tuncel, "Onu cezaevinden çıkamayacak kadar belge çıkaracağım ortaya. Yaşı 73, Alcapon gibi hapis cezası alsa cezaevinden çıkamaz" dedi.
içişleri bakanlığınında Aytaç Durak hakkında 30 yakın dosya hazırladığı ve Mustafa Tuncelinde taraf gibi gazeteye yargıya gitmiş bir konuda hala açıklamalar yapmaya devam etmesi dikkat çekici.
AKP Adana yı kaybetmenin acısını hala hazmetmiş değil, seçimi kaybeden AKP yapmadığı kötülük kalmadı, seçimde AKP nin bütün planları bozuldu, onlarda biliyorki Aytaç Durak partiler üstü biri, partiler Aytaç Durakı başkan yapmaz bağımsızda olsa kazanırdı. Bu olay AKP li bir belediyede olsaydı unutulur, unuttururlardı. Türkiye de gündemde o kadar önemli olaylar varken bu olayın her gün basında yer alması da düşündürücü.
Prof.Dr.Arif Verimli hoca bir konuşmasında şunları söylemişti "Kaybedecek bir şeyleri kalmayan insanlardan korkunuz"
babaeren yazdıklarına katılıyorum bir açıklamında adabı vardır, devlet beyin ani çıkışları hep oluyor, yine istifa çağrısı yap ama bunu uluorta niye yapıyorsun, MHP li belediye başkanlarına yapılacak her iftiralarda grup açıklamasındamı söyleyeceksin, at iftirayı kovsun bahçeli, yargı sürecini görmeden, senin çizgini bu konuda duyarlılığını herkes biliyor, bizden olmayanlar bile Adana olayında bahçeli bunları 1 dk tutmaz istifaya davet eder derken, uluorta grup açıklamsında istifa etsinler açıklamasını yapıyor, muhatap almıyor, adamın adaylığında adana milletvekilleri ikiye bölündü son kararı sayın bahçeli vermiştir. _________________ “Benim yaradılışımda bir mükemmellik varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdendir.”
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Benim dünkü yazım gazetenin beş günden beri sürdürmekte olduğu Adana Belediye Başkanının servetini açıklayamaması ile ilgili bir takım iddiaların sergilenmesinin devamı olan bir yazıydı. Bu yazının başlığını “İstanbul’da kaç Aytaç Durak bulunuyor” diye koydum. Bu son derece masum bir yazıydı ve sadece muhalefet partisinin belediye başkanlarının yolsuzluklarını, hırsızlıklarını yazmak değil, iktidar partisinin belediye başkanlarının da, eğer varsa bir deposu, bir yanlışı onları da yazmak
(Vatan’ın sansürlediği, Odatv’nin yayınladığı o yazı
sevgili dostum burda lideri çekiştirme olayı yok burda kendim açımdan düşüncemi aktarıyorum ben diyorumki bir istifa kararı verilecekse bu karşılıklı bir istişare sonucunda yapılır sonra basının karşısına geçilir devlet bey teşekkür eder oda istifasını sunar ordada yapılan bir açıklama ise o açıklamayı yapanları diğerleinin gözünde yüceltir. başkalarının sözlerinden dolayı istifa etsinler demek farklıdır ,belediye başkanını yanına alıp basının karşısına çıkarak bizim partimize bu şekilde saldırılar yapılmaktadır bizde arkadaşımızın dürüstlüğüne samimiyetine inanıyoruz ve hep yanındayız diyebilirlerdi aytaç durakta buna mukabil ben bu iftiraları baştan savıncaya kadar mhp den istifa ediyorum aklandığımda tekrardan mhp saflarında yer alacağım diyebilirdi.Artı oluşturulacak yerde eksi oluşturmanın alemi yok ..
birbirimize sahip çıkmaz isek bize kimse sahip çıkmaz
bizler uzaktan bakıyor olabiliriz
ama düşüncelerimiz her zaman her konu her davranış için olacaktır
"arkadaşımızın dürüstlüğüne samimiyetine inanıyoruz ve hep yanındayız diyebilirlerdi"
Degerli Ülküdas'im güzel düsünce'de
Meselâ yâni Aytaç Durak ve digeri yada ikisi'nden biri suçlu çikarsa...
Sayin liderimiz Dr.Devlet Bahçeli bunu muhakkak düsünmüstür.
Bende ilk günde konussaydi diyordum ama sonra düsündüm ve sayin liderimiz Dr.Devlet Bahçeli'nin davranisini olumlu buldum.
Ha sunuda hemen yazayim. Ortada henüz dogrulanmis bir suç,suçlu yok.
Bunu'da yazayim.
a ke pe bunu bile lehine çevirmeye çalisiyor.
Hamâset,ahkâm kesmeye devam ediyor.
Ee bizim Millet'te ivedik tarzi siyasti çok sevdigi için:ne konustu ama beee;diyerek alkislayip duruyorlar.
Biraz bu tarafa baksinlar'da beyfendi siyasetçi görsünler.
Siyasetçi dedigin beyfendi olur.
Tipki Sayin Liderimiz Dr.Devlet Bahçeli gibi.
Ey Türk Milleti artik beyfendi Insanlari sevelim.
Aytaç Durak, vekillere mektubunda ne diyor?
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak aradı.
Hakkında medyada yer alan iddialarla ilgili olarak MHP milletvekillerine göndermek üzere bir mektup hazırladığını söyledi.
“Vur, ama önce dinle” prensibi çerçevesinde, ‘herhangi bir yorum’ yapmadan, mektubu aynen yayınlıyoruz.
Aytaç Durak, şöyle diyor:
Sayın Milletvekilim...
Sizleri üzen son olaylar hakkında ‘birinci ağızdan’ bilgi arz etmek istedim.
İddialar ‘yeni’ değil. Yıllardır ‘siyasi hasımlarımca’ dillendirilir. ‘300’den fazla’ soruşturma geçirdim.
Sicilimde ‘bir tek ceza’ yok. Tersine, ‘iftiralarından’ dolayı 5 kişiyi de mahkum ettirdim.
‘Kurt-kuzu’ hikayesini bilirsiniz.
AKP’liler, beni yoketmekte kararlı.
Herşey; YSK kararına rağmen Başbakan’ın “Adana’da şaibeli bir başkan oturuyor” açıklamasıyla başladı. ‘Senaryoyu’ kendileri yazdı ve ‘kendileri’ oynuyor.
‘Seçim yenilgisini’ hazmedemeyenler, ‘MHP’nin kalesi’ olan Adanamız’da müfettişleri belediyemizden eksik etmediler. Hiçbir şey bulamayan müfettişleri de, ‘başka müfettişlerle’ denetletiyorlar.
Elime bir kaset geçti. Dinledim, CHP’li bir meclis üyesi; bir yatırımcıyla, ‘imar düzenlemesi’ karşılığında alınacak ‘260 bin dolarlık’ rüşvetin pazarlığını yapıyordu.
Ne yapmalıydım bu kaseti?
Tabii ki Savcılığa verdim.
Rüşvet kasetini ‘açıklayan’ benim.
AKP’li ‘yandaş medya’ ve ‘işbirlikçileri’ olayı öyle çarpıttılar ki, ‘suçlanan kişi’ de ben oldum.
Aslında rüşvet kaseti öncesinde bazı meclis üyelerinin ‘menfaat karşılığı’ iş takipçiliği yaptığı Adana’da yaygın şekilde konuşuluyordu. Hatta “AKP, MHP ve CHP’li bazı meclis üyelerince İmar Partisi (!) kuruldu, Genel Başkanı da MHP’li Mustafa Tuncel’dir” yorumları medyada yer alıyordu.
Kasetin bir bölümünü mecliste dinletince, “İmar Partisi’nin Genel Başkanı benim” diyen Mustafa Tuncel, gündemi değiştirmek telaşıyla akla hayale gelmeyecek çeşitli iftiralarla şov yapmaya başladı.
İddialarında şahsımı kastederek, “Bildiklerimi açıklarsam altından kalkamazsın” diyordu.
Ertesi gün Meclis’te kendisine, “Sana istediğin kadar süre veriyorum, ne biliyorsan açıkla” diye ısrarıma rağmen, ciddi-somut hiçbir örnek veremeden, yine abuk sabuk ‘mesnetsiz’ iddialarla şovunu 1.5 saat daha sürdürdü.
Ne yapmam lazımdı?
Savcılığa ‘kendimi’ ihbar ettim. Özellikle Mustafa Tuncel başta olmak üzere “Kim ne biliyorsa Allah rızası için Savcılığa başvursun” çağrısında bulundum.
Sadece benim değil, ‘aile fertlerimin’ tamamının geçmişleri lekesizdir. Ailece hiçbir ‘yüz kızartıcı’ olaya bulaşıklığımız yoktur. Kimse bana da bugüne kadar “Yolsuzluk yaptı”, “Rüşvet aldı” gibi isnatta bulunmadı, bulunamaz.
Şu anda da Adliyeye intikal etmiş, hakkımda hiç ama hiçbir ‘ciddi-somut’ iddia yok.
‘Neden aklanacağımı’da bilmiyorum.
70’li-80’li yıllarda Adana’nın kuzeyinde, ‘tarım alanları dışında’ boş-bakir bölgelerde kardeşlerimin ortağı olduğu şirketimle çok konut yaptık. Yaptığımız konutlar ve ‘ilerde yapacaklarımız’ için arazi de satın aldım. Şimdi orası ‘şehir’ oldu. Elbette ‘değeri’, bir başka ifadeyle rantı arttı. Bundan ‘onbinlerce’ Adanalı da nasibini aldı.
Siyasi hasımlarımız “Aytaç Durak hizmet yapmadı”, “Yüz kızartıcı suçları var” gibi benzeri iddiaları yapamayınca, tek suçum buradaki araziler oldu. Ama biliniz ki, iftiracıları yine ‘tersyüz’ edeceğim.
Bugüne kadar ‘bana güvenen’ Adanalılara Allah beni mahçup etmedi.
Sizin güveninizi boşa çıkartmayacağım.
Bilgilerinize, saygılarımla.
Aytaç DURAK
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı
_________________ “Benim yaradılışımda bir mükemmellik varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdendir.”
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
MHP , baykal enaz kadar kendi kurbanina sahip cikmak zorundadir
ve a.k.partisinin bütün yolsukluklarinin üzerine gitmeye " artik " baslamalidir _________________ Bozkurtlar Ankara ya inecek !!! Devlet TURKLESTIRILECEK !!!
AKP’nin hedefindeki Aytaç Durak’tan çarpıcı iddialar
“Çelik, yarattığı kaosun mükafatını aldı!”
ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, mal varlığı ile ilgili başlatılan linç girişiminin arkasındaki isim olarak, AKP Adana Milletvekili Ömer Çelik’i suçladı. Durak, “Büyük bir haksızlığa uğradım medyada... Bu senaryoyu hazırlayan AKP Adana Milletvekili Ömer Çelik’tir. Yarattığı kaos ortamının karşılığını da Genel Başkan Yardımcısı olarak aldı” dedi.
“Ben 45 yıldır milliyetçi ve muhafazakarım”
ÇELİK’in daha önce kendisinin adaylığına karşı çıktığını belirten Durak, şöyle devam etti: Çünkü kafa yapılarına göre değildim. 45 yıl önce CKMP’li olan Aytaç Durak’ın MHP ile bağları yeni değil ki, bu bağlar engellensin. Milliyetçilik ve muhafazakarlık bende ileridir. Ama onların kafa yapısında bu hasletler bir paravan olarak kullanılmış, çıkar sağlama peşine düşmüşlerdir.
Senaryonun
mimarı Ömer Çelik
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın mal varlığı ile başlatılan linç girişiminin arkasında AKP Adana Milletvekili ve yeni Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in olduğu iddiaları giderek yoğunluk kazanıyor. Hakkında başlatılan linç girişimini gazetemize değerlendiren Durak, MHP içerisinde kendisini Ömer Çelik ile infaz etmeye çalışan grubun bulunduğuna vurgu yaptı. “45 yıl önce CKMP’li olan Aytaç Durak’ın MHP ile bağları yeni değil ki bu bağlar engellensin. Benim MHP’liliğime hiçbir gölge düşemeyecektir. Ancak Ömer Çelik ile beni içeriden yıkmaya, infaz etmeye çalışan insanlar var partide. Yani anlayacağınız ilk planda ben içten vuruldum ama MHP daha sonra bunu düzeltti” diye konuşan Durak’ın çarpıcı iddiaları şöyle:
Geçmişimi bilmeyenler
karakterimden şüphe etti
Adana kozmopolit bir şehirdir.
Onun için belediye başkanının da benim yaptığım gibi bütünlüğü sağlamak için herkese, her kesime eşit mesafede görüntü vermesi gerekir. Oysa 1984 yılında ilk adaylığımda duvarlara aşırı uçta bulunanlar tarafından ’faşist Aytaç Durak’ diye yazılmıştı. Ne var ki 1965 yılında CKMP zamanında liste başı Türkeş, Adana mitinginde konuşmadan önce küçük kardeşim Remzi Durak gençlik adına konuşmuştu. Ben de memur olduğum için Ceyhan mitingini idare etmeye gitmiştim. Teyzemin oğlu Zeki Sofuoğlu da listede ikinci sırada idi. Tabii bu özgeçmişimi bilmeyen bugünkü MHP üst kademelerindeki bazı önemli kişiler benim hem fikri, hem ekonomik, hem de karakterimden şüphe ederek ve erken davranarak medyanın dolduruşuna
geldiler maalesef.
Erdoğan seçimlerden bu yana
özel operasyon yapıyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçimlerden bu yana özel operasyon yapıyor. İçişleri Bakanı seçim akşamı buradaydı. Özel görevlendirilmiş müfettişler buradan hiç ayrılmadılar. AKP’den istifa ettiğimin akabinde 14 aydan bu yana devlet baskısının ötesinde özel yetkilendirilmiş savcılar gibi özel yetkili müfettiş kadroları da hiç eksik olmadılar ve halen görev başındalar.
MHP’liliğime hiçbir
zaman gölge düşüremezler
Herkes şunu iyi bilsin ki 47 yıldır bürokrasi, ticaret ve belediye dönemimde hep dik durdum. Hiç kimse bir açığımı bulamadı, bulamayacaktır. Benim prensibim, gizleyeceğim işi yapmam, yapacağım işi de gizlemem. Benimle uğraşanları, bana iftira atanları ters kaput yapacağım. Yandaş medyanın linç girişimleri Adana’da etkili olamadı. Çünkü Adanalılar bu iddiaların yeni olmadığını biliyorlar. Bana olan güvenlerinin tam olduğunu söylüyorlar. Ama Türkiye yandaş medyanın gücüyle, iftiralarıyla çok şeyler kaybetti. 45 yıl önce CKMP’li olan Durak’ın MHP ile bağları yeni değil ki bu bağlar engellensin. MHP’liliğime hiçbir zaman gölge düşüremezler. Ancak Ömer Çelik ile beni içeriden yıkmaya, infaz etmeye çalışan insanlar var partide. Yani anlayacağınız ilk planda ben içten vuruldum ama MHP daha sonra bunu düzeltti.
Afişlerimi söktüren Çelik
Adana’da siyasi balondur
Ömer Çelik, benim bilboardlardaki afişlerimi, pankartlarımı indirtti. Bana göre Ömer Çelik Adana’da siyasi balondur. Adana halkına Ömer Çelik mi yoksa Aytaç durak mı? Diye sorsanız Çelik’i destekleyen iki kişi çıkmaz. Çelik, geçmişte yaşadığı hüsranların acısını seçimlerden sonra benden çıkartmaya çalışıyor. Son başarısı da 26 köşe yazarına aleyhimde yazı yazdırması. Bunun karşılığını da Genel Başkan Yardımcısı yapılarak fazlasıyla aldı. Köşe yazarları da dahil hiç biri beni aramadı, doğru bilgileri almadan köşelerinde yargısız linç girişimi yaptılar.
Seçim olsa Adanalılar
yine beni seçer
Aytaç Durak olarak bugüne kadar sekiz kez seçime girdim sadece birinde seçilemedim. Ben ilk göreve geldiğim 1984 yılında ilk rakip adayım adayken arsalarımla ilgili spekülasyon yaptı. Yani tek hedef, Aytaç Durak varlıklı idi ve bir kapital sahibine belediye teslim edilmemeliydi. Bugünkü hakkımdaki eleştiriler geçmiş sekiz seçimde de yapılan eleştirilerle, iftiralarla, iddialarla aynıdır. Zaten halk bunu artık kanıksadı. Halkımız da biliyor artık bütün bunların iftira olduğunu. Üzerine basarak tekrar ifade etmek istiyorum. Bugüne kadar tek bir ceza almadım. Tek bir kimse bana bugüne kadar yolsuzluk yaptı, rüşvet aldı diyemedi. Halen de yok. Bugün de olayları başlatan Mustafa Tuncel de şahsım için rüşvet aldı diyemem diye konuştu. Ben Adana’da yıpranmadım. Bugün tekrar tekrar seçim olsa Adanalılar, yine beni seçer. Beni kimse görevden alamaz. Mahkeme kararı lazım. Ortada yüz kızartıcı bir suçun olması lazım. Ömer Çelik bunu bilemeyebilir. Çünkü yaşı daha çok genç. Biz çok siyasetçiler gördük. Benim sıkıntım, telaşım yok. Bunlar bana göre basit konular. Arkamda kapı gibi halkımın desteği var.
Ömer Çelik kürşat Tüzmenden görevi devraldı Adana'da yaptığı Aytaç Duraka karşı gerçekleştirdiği başarının ardından,
belediye seçimlerinde BBP Lideri rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları keş dağında aranırken, İHA haber ajansı muhabiri keş dağından bizi kurtarın diye feryat ederken İçişleri denen kalas Beşir Atalay ve akp Adanayı mesken tutmuşlardı onların tek hedefleri Keş dağında can çekişenler değildi onların amaçları şimdi Adanada yapmak istedikleri idi ve bunuda şuan başardılar. MHP li belediye başkanlarına göz dağı veriyorlar öldürecek kadar gözleri dönmüş bunların.Bu burda bitmeyecektir sıra diğer belediye başkanlarına da gelecektir çünkü akp herşeyi ölümüne göze almıştır. _________________ “Benim yaradılışımda bir mükemmellik varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdendir.”
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
BİR CHP’li AKP’ye oy veriyor, iki CHP’li boş oy kullanıyor.
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği, kura ile de olsa, AKP’ye gidiyor.
Ayrıntılar müthiş, ama Adana’dan çıkan siyasal ders ondan da müthiş. Neden AKP hep ilerde ve kazançlı, muhalefet neden bu kadar beceriksiz ya da kim bilir hangi ayak oyunlarına teslim, Adana bunun somut örneği.
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği için önceki gün Adana Belediye Meclisinde seçim yapılıyor. Belediye Meclisinde AKP 13, CHP 10, MHP 9 üyeye sahip, iki de bağımsız var. Üç partinin de başkan vekili adayı var.
CHP artı MHP eşittir 19. Bağımsızlar AKP’den yana olsa bile, böyle bir seçimde, CHP ile MHP’nin anlaşması, AKP’ye üstün gelmek için yetiyor.
Ne var ki, üç CHP’li kendi partilerine kazık atıyor. MHP ve CHP’lilerin şaşkınlıkları arasında.
AKP VE MHP FİNALDE
Başkan Vekilliği için ilk iki turda gerekli üçte iki çoğunluğu hiç bir aday sağlayamıyor.
Üçüncü turda en çok oy alan iki aday, son turda yarışıyor. Kural öyle.
CHP’de ilk çömlek üçüncü turda patlıyor. 10 üyeli CHP’den CHP adayına 9 oy çıkıyor. 9 üyeli MHP adayına 11 oy çıkıyor.
CHP’den bir üye kendi adayına oy kullanmıyor. Kim? Belli değil, çünkü oylama gizli. Neden? Belli değil, rivayet muhtelif.
Son turda CHP eleniyor, finale AKP ve MHP adayları kalıyor.
ACELE TOPLANTI
CHP ile MHP’nin arasında centilmenlik anlaşması var. Son tura kim kalırsa, diğeri onu destekleyecek.
Bu anlaşmayı bir kez daha perçinlemek üzere, son turdan önce CHP kendi içinde acele bir toplantı düzeliyor. Ankara’dan gelen CHP yöneticileri ile Adana İl
Başkanı CHP’nin belediye meclis üyelerine fena halde çıkışıyor:
“Seçim kaybedebiliriz, ama bizim parti üyelerimizden biri, bizim adaya oy vermedi. Bu hiç yakışmadı. Şimdi dürüstlük zamanı. MHP ile anlaşmamız var, MHP’ye destek vereceğiz, üstelik, görevden alınan başkan MHP’den seçildi, Adanalılara karşı bu bizim borcumuz”.
MHP ALEYHİNE SLOGANLAR
CHP’li Meclis üyeleri söylenenleri canı gönülden destekliyor. Toplantı sonunda Adana CHP İl Başkanı yerel TV’lerin önüne geçip, MHP’yi destekleyeceklerini ilan ediyor.
Üyeler son tur seçim için salona geçerken, orada toplanan bir kalabalık koro halinde CHP’lilerin yüzüne tempo tutuyor:
“Balgat katliamını yapan MHP’lilere nasıl oy verirsiniz? 12 Eylül öncesinde devrimcileri öldürenlere nasıl oy verirsiniz?”.
Ve benzeri sloganlar. Kim bunlar, orada ne işler var, birileri mutlaka biliyordur.
İçerde son tura geçiliyor, AKP ile MHP 16-16 berabere çıkıyor.
10 CHP oyunun 7’si MHP’ye gidiyor. İkisi boş, biri AKP’ye. CHP’de çömlek ikinci kez patlıyor.
İki boş oy veren kim, belli değil, AKP’ye oy veren kim, yine belli değil. Bu seçimi bu kadar ayrıntılı anlatmamın nedeni şu:
1-Yerel çapta da olsa, CHP verdiği sözü tutamıyor.
2-Yerel çapta da olsa, AKP amacına ulaşmasını biliyor.
Bence Türkiye’de genel siyasal ortam ve gidiş açısından asıl anlam taşıyan bu sonuç.
Oylar gizli olsa bile, CHP yönetiminin yerinde olsam, ihanet edenleri çıkar bulurum. Bunlar açıkça adam satıyor. Ve neden, neden yapıyor bunu? Partisini satan nasıl olsa ortaya çıkar, ama bugün, ama yarın. Peşini bırakmam, emin olduğum anda, ihanet edenleri partiden sepetlerim.
AKP 13 oyu ile karşıdaki 19 oyu alt ediyor. Şansın yardımı, kura ile de olsa, başkan vekilliğini kazanarak, muhalefeti rezil ediyor. CHP’nin eşsiz katkılarıyla.
HEP HAİNDİLER KİMSE BUNLARIN DEĞİŞTİĞİNİ ZANNETMESİN, CHP ADANA'YI AKP'YE SATTI _________________ “Benim yaradılışımda bir mükemmellik varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdendir.”
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
parti teşkilatı mademki basın yolu ile kendini iafede edemiyor bir proğram hazırlasın cd yapsın her il ilçe teşkilatında televizyon video var
olmayanda evden getirir yapılan çalışma sabahtan akjşama kadar dışarda veya içerde uygun ortam nerdeyse orda vatandaşa seyrettirilmelidir.
bu okadar zor bir iş değil
yeterki yapmak istenilsin
düşünsenize bütün teşkilatların önünde vatandaşlarımızın seyredebileceği bir proğram yapılmış ve ordan geçen vatandalşlarımız seyrederek aydınlanıyor
bu düşünüşlmesi gereken bir konu
il ilçe teşkilatlarına o televizyonlar boşuna konulmadı biraz işe yarasın
eğer teşkilat bunu yapamam ben böyle bir proğram hazırlayamam diyorsa hazırlayacak ülkücü gençler hazır görev bekliyorlar yeterki yapın desinler _________________ BOYNUMUZ YİĞİT BOYNUDUR,BÜKERSE TURAN SEVDASI BÜKER. _ÜLKÜ DEVLERİNİ UNUTMADIK__ BÜYÜK BEYİNLER FİKİRLERİ,ORTA BEYİNLER OLAYLARI,KÜÇÜK BEYİNLER İSE KİŞİLERİ KONUŞUR
MHP= CHP diyen çakal oğlu çakal AKKAHPE'liler buna ne diyecek ? _________________ Bu ülkede zo diyenlerin kökünü kazıdık, loo diyenlerin kökünüde ben kazıyacağım! ( Topal Osman)
Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili krizi aşıldı ve yapılan seçimi MHP adayı Zihni Aldırmaz kazandı. Dün yapılan tartışmalı oylamalar, zaman zaman yaşanan arbede nedeniyle yarıda kesildi. Seçimin üçüncü tur oylamasında 5 adayın hiçbiri salt çoğunluğu sağlayamadığı için sonuç, dördüncü tura kaldı. En fazla oy alan AK Parti adayı Hıdır Bahçe ile MHP adayı Zihni Aldırmaz arasındaki yarış ise MHP lehine sonuçlandı.
_________________ “Benim yaradılışımda bir mükemmellik varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdendir.”
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız